Ой у лузи пид горою

              

  Ой у лузі під горою червона калина.
 Покохала козаченька молода дівчина.
 Покохала усим серцем ,та долі не знала,
 Коли тому козаченьку сина дарувала.

 Оженився,одружився,та з чужої  волі
 Пішов козак в степ широкий  та не взяв з собою.
 Довго плакала , ридала,довго виглядала.
 А ночами на колінах сина колихала.

 Рік пройшов ,другий минає -дівчина не знає.
 Чому ж милий козаченько вісточки не дАє.
 Прийшла звістка -чорне горе від чужої неньки:
 Під курганом Запорізьким спить твій козаченько.

 Ой у лузі під горою червона калина..
 Проводжае сина мати й молода дружина.
 Іди сину , іди любий , тільки повернися..
 Та за батечка за свого  -ворогу помстися.
 
Ой у лузі під горою червона калина.....
14.10.2017
муз Олега Залозного


© Copyright: Светлана Вогнык, 2017
Свидетельство о публикации №117082306209


Рецензии
Какая песня, не совсем понимаю, но так трогательно...

Натали Валерия Дорофеева   19.09.2017 21:11     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.