Курапаты

Людзi трымалiся нейк на дапросах,
людзi iмкнулiся верыць у цуд.
Каты курылi свае папiросы,
каты спяшалiсь выносiць прысуд.

З вязнi выводзiли цёмнаю ноччу,
везлi у машынах за горад, сюды.
Сыпауся у вочы забiтых пясочак,
каты старанна хавалi сляды.

Не захавалi. Вельмi багата
жалю было тут и болю душы.
Людзi даведалiсь пра Курапаты,
ля месца забойствау паусталi крыжы.

Абараняюць, змяняючы планы,
тых хто за грошы забыцца гатовы
пра продкау сваiх дарагiх бяз"iмянных,
што у гэтым месцы злажылi галовы.


Рецензии