Ти

Ти - моя вулиця, мощена чорним бруком.
Світло у ліхтарях твоїх пахне йодом.
Я відчуваю себе одиноким круком,
Що вполював смерть і загине згодом.

Ти - мій пісок, нищиш живі істоти,
Холод пустель всмоктує дні і дати.
Я осягнув небо і знаю, хто ти.
Ти - моє місто, де я хотів вмирати.

Ти - мій сезон болісних непідтверджень,
М'ятих листів, вивчених в горлі сховищ.
Ти вимагаєш від мене суцільних звершень:
Творів добра проти страшних видовищ.

Ти - моє скло, крізь павутиння тріщин
Бачу цей світ, стомлений і багряний.
Я тебе у собі неодмінно знищу,
Янголе мій, сивий, п'янкий і п'яний.


Рецензии