Колискова

Люлi-люлi, баю, баю,
Я дитинку колихаю.
Хай росте повік щаслива
Моя донечка вродлива.
Розкажу їй казку-байку
Про вiтрисько-розлітайку,
Про дерева, листя-дочки
Й сон у тихому куточку.

Прилетiв сон у Карпати,
Повелiв деревам спати,
А вони дедалi й гуще
Листям зашумiли дужче.
Наказав сон листю спати.
Шепотить, що чутно в хатi.
Та не слухають блудницi,
З вiтром шусть на вечорницi.
Iди, вiтре, в чисте поле,
Там гуляй собi на волi,
Листячка ж не торохай,
Дiточок не полохай.
Будуть зраночку бодренькi,
Виспанi та веселенькi.
Оттодi, вiтрець, лiтай
Та з листячком загравай.

Люлi-люлi, баю, баю,
Я дитинку колихаю.
Хай росте повік щаслива
Моя донечка вродлива.
Розкажу їй казку-байку
Про вiтрисько-розлітайку,
Про дерева, листя-дочки
Й сон у тихому куточку.


Рецензии
Такие чудные, ласковые строчки, Оленька, у твоей колыбельной!!! Умиляюсь...

Татьяна Корбут   19.06.2021 17:50     Заявить о нарушении
Спасибо, Татьяна!

Ольга Банасько   19.06.2021 17:55   Заявить о нарушении
На это произведение написано 11 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.