Иски хуьрер

Иски хуьрер
ХарапIайриз элкъвей муькъвер…
Етим хьанвай гужлу регъвер…
Гум лал хьайи хьран кIвалер…
КIанибуруз тагай гъетер…

Кьагьур хьана шезва вилер,
Аквазвай чи иски хуьрер,
Авахьзавай цлан къванер,
Яваш-яваш уьц1уьз кIвалер.

Амач инра инсан-лежбер,
Къуватар квай зегьмет-гъилер,
Я зуьрне-далдалдамдин ванер
Амач ина къугъваз мехъер…

Килигзава дагъдин къванер,
ЧIалахъ тежез, чуькьвез къуьнер:
- Бес низ гурай ракъини хъвер,
Сефил хьанва дагъдин цуьквер?

Кьакьан цава анжах лекьер,
Абруз къуват гузвай цифер,
Ва бубайрин язух руьгьвер:
- Хайи чил хуьх!- гузвай эвер.

Умудар кваз тек са рекьер,
Лап яргъарал вегьез вилер:
Жа(е)гъидатIа викIегь рик1ер,
Чи тарихдин хуьдай гелер!?

Яраб гьа ик1 пуч жеда жал,
Экъеч1на хъач, къацу векьер?
Мусал сефил килигда жал
КIани рушаз тагай цуьквер?

фото из Интернета


Рецензии