Неджибе Илкин. Отпусти

НЕЖИБЕ ИЛКИН
Азербайждан
 

                * * *
Теебт йиз хил ва гъит гъягъюз,
Гьаз вуяв мициб мюгьюббат?!
Жара хьуб апIдарза аьгъю,
Нивгъариз илтIибкIнушра бахт.

Умуднан акв шулин узкан -
Дерднакк гьарси уьлюргъназа.
Белки, шлиз-вуш шалза елкан -
Теебт йиз хил - гъягъюраза.

Кьисматниин гъвандин чIулар
Али узу гъит йиз гьялнаъ.
Ул кудрубкIуз гъапIу гьяклар
Гъамси эбечIвна кьисматнаъ.

Йиз цIамцIмаригъ хъана гъя нивгъ -
Умудариз гъивниз гъванар.
Мархьна сел ваъ, буран ва нир,
Гъван хьади, гъафниз кьисматназ.
 
Теебт йиз хил ва гъит гъягъюз.
Уларккан нуфт ккадархьунза.
Ккилигнайи яв багъдиз гъюз
Хъудрубкьу хьадукар вуза.

Табасаран чIалназ илтIибкIур Э.Аьшурбегова



НЕДЖИБЕ ИЛКИН
Азербайджан

* * *
Мне руку отпусти, и я уйду,
На что судьбе твоей любовь такая.
Разлуку спрячу, как свою беду,
Печаль слезою по щеке стекает.

Не я надежды свет, хожу в бреду,
И чуда жду, как дерево сгибаясь.
Мне руки отпусти, и я уйду.
Кому –то, может, я нужна такая…

Из камня на судьбе моей тесьма,
Меня ты не губи, оставь в покое.
Ношу от сглаза чудный талисман,
Замок терзает мне судьбу, как горе.

Пусти меня, в ресницах вновь слеза,
Тебя ждала, камнями я избита.
Не дождь, не ливень, страшная гроза,
Осколками камней судьба повита.

Мне руку отпусти, и я уйду.
Спаслась от взгляда, еле устояла.
Ты тот, кто ждет весну в родном саду,
И я весна, к тебе что опоздала.

Перевод на русский язык Ф.Гэрибсэс


Рецензии
"...эбечIвна..." – ?

Рашид Азизов 2   01.08.2017 22:04     Заявить о нарушении
ЭбечIвна - бицIиди вуйивалиан абсну, аьзият тувра.
ТIубаъ тIублан эбечIвна. Хилиъ лугран (лувран) жир эбечIвна.

Эльмира Ашурбекова   04.08.2017 11:28   Заявить о нарушении
Гьа, гъавриъ гъахьиза... баркалла!
Ичдари (гъуннуари) дициб гьялназ гьамци к1ури шулу:
ТIубаъ тIублан абсна (хъабсна).
Хилиъ лугран (лувран) жир убчIвна(ич1ибгна).
Эгер "эбеч1внайи" гъуннуариз аьгъдру жара мяна арайиз хураш (думу мянайикан узузра аьгъяди ккундийзуз), гъит диди ихь ч1алнаъ кюкю ап1ри.

Рашид Азизов 2   04.08.2017 12:17   Заявить о нарушении
Ву, ихь гафарин мицдар вариантар гизаф айивал - ихь чIалнан девлетлувалин лишан ву. Хъа "эбечIвна" кIуру гаф арайиз гъювал, мисалназ, "тIублан","шид" кIуру гафаринси ачухъди дар. Хъа учв гаф маракьлуб ву.

Эльмира Ашурбекова   04.08.2017 12:28   Заявить о нарушении