адо

Мен ;алол ўйнадим ўйним ;аётда,
;ирромлик ;илмадим ;еч манфаат учун.
Хиёнат ;илдим на иш;, му;аббатда,
Покликка сарфладим тандаги кучим.

;ийла ишлатмадим, лоф ;ам урмадим,
Шунчаки ака ;ам, ука бўлмадим.
Виждоним рўйига юзим бурмадим,
Атига, дўсту ёр, ота бўлмадим.

Мен ;алол ўйнадим умрим ;аётда,
Сизиб чи;са ;атто кўзга аччи; ёш.
Баъзан ютдим, ют;аздим неча марта,
Бў;зимга ти;илди баъзан катта тош.

Барчага йўл бердим - ўтди не карвон,
Ортда ;олавердим берганча салом.
;ирромлар манзилга етдилар дарров,
;аромга ют;аздим, бўлиблар авом.

;алол ўйин ;олди биро; мен билан,
Кафтим ;адо; ;илган ;артами - чинлик.
;ўлимда ;олгани, билмам, не экан:
;иштинми, топпонми, ;ар;а ё чиллик?


Рецензии