Для донечки!

Зазирнуло сонечко вранці у віконечко,
Бачить сонце-в ліжечку спить іще маля,
Лоскотало сонечко малесенькі долонечки,
Промінцями теплими,граючись з малям.

І відкрились радісно оченята-зірочки,
Трішечки примружившись від сонячних забав.
-"Ти навіщо сонечко будиш нашу донечку"-
-запитала матінка,дивлячись в вікно.

Засміялось в відповідь золотисте сонечко:
-"Просто мені люба дуже,ваша мила донечка,
  Люблю чути вранці я дзвінкий її сміх.
  І вона також як я-з золотим волоссячком,
  І уміє радісно розвеселити всіх."

Мати посміхнулася лагідно до сонечка,
І тихенько мовила в відповідь йому:
-"Головне завжди світи променисте сонечко,
  На шляху життєвому у моєї донечки,
  І давай у Бога ми попросимо разом:
 -Молимо Боже тебе милий,даруй завжди здоров"я ти,
  І нашій любій донечці,
  І всім дітям землі-бо,благо на життя земне даєш завжди лиш ти."


Рецензии