Трошици

***
Докосвам те- дори и през очи.
Сънувам те- макар че съм и будна.
Без теб животът ми е хап горчив.
Без теб житейската пътека- трудна.

***

Намерих се сред хиляди мечти
и теб намерих по пътя труден.
Обичам с теб денят ми да мълчи.
А нощта ми с теб да бъде будна.

***

Събуд; ме с поглед въззелен,
с шепот докосни ме най на рано.
Въздуха вземи ми покрай мен,
за да дишам твоя... Събуд; ме.

***

Разгадай мечтите ми и ме напиши
в сърцето си, следа от мен да има.
Никога не казвай- ти от мен тръгни.
Сив без теб светът ще е... без рима.


Рецензии