Боже що

Хто мов з пари, мов з пустині,
                з пустки заніс?
Що мов з пари, з глибочин
                гукало на ліс
Ліс до серця гукав мов пропащий
                Хто і нащо?

Що любив, що люблю в Тобі – я
а як-як!.. а лісів –
малиновість? будь як? –
хоч будь-хто, а хоч як –
                і нізащо:
                що і нащо…

Християнам як ліс –
    християнськи хто ніс…
я – мов з пари, з нічого, –
мов синій праліс
гуки слав з синьоти
      не ледащі:
немов з пари сльозу
і розчинене в ню –
           що і нащо…

«Що ви пісню співаєте
з-під лісу, діду?
що то пустинь,
та й що по дорозі ні сліду…»

«Е, постарієш скоро… і не абияк!
я то знав як,
лиш знав як…
             а ліщиною ліщить
тепер це ;–
             що?? навіщо?!
Околищо».

16.11.2006


Рецензии