Сю та

        Сюїта

1

Яскравий місяць
у кільчастому гіллі;
старезних лип…
стояли тут колись столи…
з розібраної панської садиби
нині величний горб
біжить униз від лип…
              куриться палац панський у ріллі…

а час –
як звідси вибув…
Бог уберіг місце мені
й братам моїм…
              міг би хтось і поткнуть колибу…
              ні, ні, не п’є цей світ
Всю славу п’є лиш
                горіховий геній мій!
Вино!! – навіть
                для неба небувале!!
Духом присипане,
Сином заховане в засипаних підвалах,
В кількох льохах…
             І – музиці цього вже мало!!

завтра – мій світ прийде,
            сюди, де геній снив –
            геній дитинства!
Де земля давала:
Силу! Може, хтось віруючий жив…
Кажуть, пан добрим був.
Але найвища музика, як тут,
на всій землі іще не виникала…

Стоїть Маріїне вино…
приховане в подільських цих підвалах…
А ви бредете – недовимовленим –
в Діви музиці – кага;лом…

2

Скоро!
Скоро
скоро
скоро
       ско…

Скоро!

скоро
скоро
скоро-скоро ско…
             скоро-скоро з колоском
скоро-скоро
           колиско…
вої!
скоро-скоро
             колисковою!
неземною, небувалою
і для неба – Лялі-ла;донці–
заспіваєм над містком!

Родженицею з синком –
Сином Бога Невмістимого!
             зі святою невісти;нкою…
скоро
скоро
з колоском! –

Із Ісусиком Христом…
Серце, серце, колисковою
вої, вилітаємо!
Привітаємо! Оспіваємо!!
Поспіваємо!!

3

Од світу темного втікай –
У світлі Неба щастя май!
Тримай!
Ти щастя май! –
Ти май –
        або розповідай:
        от щастя: то є те,
                і так ось робиться.
Розповідаєш? –
тьма наздожене
(ні, ти почув мене?) –
і щастя дро;биться…

Диявол – там, де дробиться.
Люди речуть: в подро;бицях…

Од світу злобного втікай –
це може ти щасливий! –
                в Небі май!!
Співай!
Співай!..
Співай!! – кажу, – співай…
Святі співають тільки… і тримай –
Дають – тримай,
Вже не розповідай…

Ого!
Ого!
Марія як тримає! –
Христосика в ясних руках,
Здивована, спокійна:
щастя для всіх  тримає:
Блаженство не завжди про себе
так розповідає…

Блаженство маєш?
Блаженство нас тримає…
Хтось обіймає, якщо любить –
чи оповідає?..

27.12.2006


Рецензии