Iвасик Телесик

Народився з деревинки в баби й діда хлопчик,
Довго так вони його чека-али,
І ім'Я йому далИ не Петрик, і не Ромчик,
А чомусь Телесиком назва-али.
Я цю казочку не буду вам розповідати,
Ми її і так чудово знаємо,
Бо багато разів чули і від мами, й тата,
Просто ми про неї заспіваємо.
Тож ця казка не про котика, чи песика,
А про хлопчика, Івасика Телесика.

Плаває Телесик, річенькою плаває,
В золотому човнику зі срібним веслом,
Він для баби з дідом рибку в річці лапає,
Виростає чемним сином, справжнім козаком.

ПриносИла баба їсти хлопчику щоднини,
Кликала: "Приплинь, приплинь до бережка",
Підслухала зла зміючка, і в лиху годину
Викрала Івасика Телесика.
Притягла його додому та й хотіла зжерти,
Вже й гостей понаскликала, аж тоді
Від страшної тої долі, від лютої смерти
Врятували хлопця гуси-лебеді.
ВзЯла його на крилята біла гусочка,
Та й віднесла до дідуся й до бабусечки.

А тим часом пиріжечків напекла бабуся:
"На, дідусю, пиріжок, а цей - мені..."
Коли раптом під віконцем голосок почувся,
Голосок Телесика: "А мені?".
Стали жити поживати, як то казка мовить,
Гусочка біленька з ними теж жила,
А Івасик, а Телесик рибку в річці ловить,
А Зміючка з тої злості тріснула.
Зло і кривда на цім світі жить не може,
А добро і правда завжди переможе.

22.07.2017

Пісня "ІВАСИК ТЕЛЕСИК"
https://www.youtube.com/watch?v=4RfvCBa9KyQ&t=13s


Рецензии