Чегем таула

ЧЕГЕМ ТАУЛА

Бийикдиле Чегем таула,
Башларында уча къушла.
Акъ туманла ийип аула,
Ариудула Чегем таула.

Уллудула Чегем таула,
Къуршалап бийик къаяла,
Мындан ариу жокъду жер,
Хар чегемли алай дер.

Бийикдиле Чегем таула,
Назылача субай къызла,
Гара суу чыгъа тауладан,
Жокъду ариу аладан.

Деменгили Чегем таула,
Булутладан къарай башынг.
Уча бийикде деу къушла,
Таулача ёхтемди жашынг.

Байтуугъанланы Исмаил


Рецензии