Феникс-птица

Фенікс-птиця

(Сонет)

Була Полтава. Нині інший час.
Послабився, істотно, тиск московський.
За гетьмана колишній свинопас,
а нині граф, Кирило Розумовський.

Зв’язкам все завдяки, як і у нас.
В Єлизавети, хоч і кров петровська,
таємний чоловік, а чи любас,
Кирилів брат – Олекса Розумовський.

Тож Глухів, що суттєво постраждав,
як за Мазепи, гетьманська столиця,
що в ній розкішний палац засіяв,
а поруч парк чарівний, як годиться.

Великий день відродження настав
вкраїнській незнищенній Фенікс-птиці.




–––––––

©Анатолій Загравенко.


Рецензии