Кульбабки

Кульбабоньки, кульбабки*, кульбабусі -

Білесенькі, як сиві ті бабусі,

Зворушливі, як діти, та вразливі,

Віддали свій жовтенький цвіт, проте красиві.

 

Голівоньки вже напівоблетілі,

У ручках-ніженьках поменшало вам сили,

Втім сонечко ввібрали ви у себе

Та пух із хмар, які гойдало небо.

 

Прожили вік свій, нещасливий і щасливий,

Все винести, все пережити стало сили -

Жіночий вік у всьому розмаїтті:

Ви повторились у своїх жовтавих дітях,

 

В онуках повторились золотеньких,

Кульбабоньки, кульжіночки, кульненьки!

 

Кульбабоньки, кульбабки, кульбабусі,

В яких танцюють два веселі гуси!

Які пісень, казок чимало знають

І цей чарівний світ нам відкривають.

 

Наступної ж весни нове надійде свято -

Всміхнуться сонечку нові кульбабенята...

 

                м. Донецьк, 21.07.2017

* Кульбабки (укр.) - одуванчики російською

 

 


Рецензии
Дуже,сподобались ваші золотенькі кульбабенята!
З теплом душі,

Иннушка Ин   13.08.2017 22:20     Заявить о нарушении
Дякую Вам, Інно, на доброму слові! Нехай Ваші кульбабенятка зростають у мирі та злагоді!

Виктория Барановская   13.08.2017 22:24   Заявить о нарушении