Налiбоцкая пушча

Валожынскі край Налібоцкім завуць.
Розных падзей адбылося тут гушча.
Тут Іслач з Бярэзінай вольна плывуць,
А край акаляе – вялікая пушча.
Спрадвеку карміла яна мужны люд,
Ад ліха-бяды нас ні раз бараніла.
Свабодны народ зведаў многа пакут,
Ад пушчы ў народа — і мудрасць, і сіла.
Гады ліхалецця з вадою сплылі.
Сучасныя рытмы гуляюць паўсюду.
Люд працаю множа красу на зямлі
І верыць прыродзе, як Богу, як цуду!..


Рецензии