Хата

Было калiсь: памiж дарог,
Я адшукаў у шатах прызбу
I басанож ступiў на ганак;
Намацаў там, у сенцах, клямку.
Але на спiну - зiрк, у брамку...
Акно стулiў цяжар фiранак.
Адчуў на скуры пухiр, рысу.
I кроку больш ступiць не мог.


Рецензии