Чорный лес

Чорний ліс

(Сонет)

Ні сосен в ньому, ні беріз.
У заростях дубів платформи.
Тож споконвіку зветься Чорним
величиною моря ліс.

Хоч прямо йди, а хоч навскіс
в зеленім царстві чудотворнім,
як звуки чарівні валторни,
почуєш вистуки коліс.

Та ще вдихатимеш озон,
що найчистіший в цілім світі,
у час, як вічні зорі світять
поміж міцних дубових крон.

То й тягне нас сюди магнітом,
як вас в Одесу чи Херсон.




–––––––

©Анатолій Загравенко.


Рецензии