На городi

На городі споглядала ось яку картину:
Там зелені огірки лазили по тину!
Залицялись до капусти, лоскотались вуса,
А капуста кокетує: - Ой-ой-ой, боюся!

Примостила на голівку квітку-капелюшок,
і з картоплею сварилась- відводила душу:
-Чом ти лізеш, картоплино, в мою половину,
Забираєш всю вологу, адже я загину!

Картоплина відповіла: - Вередлива пані!
В тебе всі, наче на гріх,  злі якісь й  погані!
Адже вчора ти побилась із кумом - томатом
Надавала тумаків і кричала матом!

Добре, що та цибулина  на бік нього стала:
Зацідила тобі в вухо! Ото, щоб ти знала!
...А навпроти на городі сонях й кукурудза-
(Заглядався на них заздро гарбуз товстопузий):

Бо та пара не зважала на всі пересуди-
Цілувались й милувались...Хай їм добре буде!
А сусідам говорили: - Що ж це буде далі?
Через ваші  сварки - чвари нас всі покидали...

Лиш увечері з"явилась дівчина Катруся
Закрутила огіркам кучері і вуса,
Наказала не сваритись,полила водою
Заспокоїлися лише  після водопою.

Розмістились у корзині диня  і морквина,
Жовтий перець, біб і кріп, і та капустина!


 


Рецензии
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.