Усяго пару крокау да цемры...

Усяго пару крокаў да цемры,
Усяго пару ўздыхаў у грудзях..
Апошнiя кропелькi веры
I расчараванне ў людзях.

У душы недзе свежая дзiрка,
I сэрца ўжо б"ецца ледзь-ледзь.
Адзiнокая быццам iльдзiнка,
Якая так хоча гарэць.

Смяротна так пуста навокал,
Няма каму даць мне агню.
Гарэць i ляцець бы далёка,
Хоць ведаю, што я памру.

I раптам, адкуль не чакала,
Праменьчык ад сонейка збег.
Пачуў ён бязмоўе адчаю,
Сыйшоў цiха побач на снег.

Цяплом сваiм так асцярожна,
Каб не растапiць незнарок,
Iльдзiнку сагрэць было можна,
Апошнi не даць зрабiць крок.
_
Вось так чыя-небудзь усмешка
(Яе шчырасць не дасць сумаваць),
Пяшчотнымi словамi cцежка -
Гэта здольна ўсё ратаваць...


Рецензии
Вы оказывается тоже из Беларуси) Приятно))
А мне на роднай мове стихи не приходят... Один только есть про маму, писала еще лет в 13, он есть на моей странице
Спасибо, что прочли так много моих стихов, не представляете, как приятно.
зайду к Вам обязательно еще

Анна Лазурная   12.07.2018 10:39     Заявить о нарушении
Спасибо) Был как-то период, захотелось на мове написать)
А Вас приятно читать)

Белые Облака   12.07.2018 11:47   Заявить о нарушении