Хатынь. На белорусском языке

Хатынь.
Звяры спалiлi людзей,
Спалiлi ix душы i сэрцы.
Звяры спалiлi старых i дзяцей,
Лепш бы звярам на месцы  памерцi.

Нашто згубiлi столькi лёсау,
Нашто спалiлi столькi хлеба?
I толькi дыму сто палосау
Заслалi блакiтнае мiрнае неба.

Гляджу на старога  з малым на руках
I сэрца ад болю зжымае...
Колькi пакуты у яго вачах
Адзiн толькi Бог знае.

Стары абарванец з дзiцём на руках
Стаiць на спаленым месцы,
Горыч, пакута у яго вачах -
Усё гэта праклятыя немцы!


Рецензии