Раскладзе лёс..

Раскладзе лёс
   сваё і “так” і “не”,
Лістом календара
     впадзе пад ногі,
Скончыўши год усмешак
          да і бед,
Жыцця ацэнку выставiць
               не строга…

Закрыюць зноў    
на трацiну блакiт,
Паўсуль стаяць
     толькi плаксiвы хмары,
У вершах толькi могуць
       дагарэць,
Апошні прамень заходу
     падорыць …

Душа папросіць
       ноччу пагуляць
І чаю з мятай,
   супакоіць нервы,
На раніцу каб быў
 душэўны лад,
Нiбы дзіцё,
     ён нарадзіўся першы.

06.07.17.


Рецензии