Щаслива я, бо маю кусень неба

Щаслива я, бо маю 
               кусень неба
і дві сумні берізки у вікні.
Давалося немає ніць в
                легенях,
і обмаль гожих сиротіло слів!


Душа стомилась шпирати притулку,
баритися у русі мертвих
                книг.
У громовиці з ніжним
                поцілунком
були обидва ми тоді німі.


Раптово, Боже - мовити 
                з-під диму
і в метушні, наближеній до сну,
дощ ледве-ледве крапав мені в
                спину:
так начебто я досхочу люблю.


Мій спокій зніс я чую, де лелеки
        проходять люди,
                тьмарить голова.
Я — запашна хмарина,
     мені легко,
туман картини пише навмання.


Тут бавлять тіні предків ефіопів.
Навшпиньках йдуть до    
              мене горді сни.
Я літо відкриваю, наче
                шпроти,
Що поглинають серед сосен дим.

05.07.17.


Рецензии
Приємно читати українською мовою.
Сподобалось.
З повагою,

Анастасия Кэри   29.07.2017 02:17     Заявить о нарушении