Сонет 144 из цикла Шекспир по иному

"На радость и печаль, по воле рока..."
Вильям Шекспир. Сонет 144

Два Ангола у мене є, а не один,
Вони знаходяться завжди зі мною поряд.
Один - мужчина-красень, молодий блондин,
А інший - жінка, я зазнав від неї горя.

Вона - мов Демон, бо їй хочеться штовхать
Мене весь час в тартар, у пекло,  значить.
А після - Ангола-мужчину вмить забрать,
Щоб з ним тоді свої веселощі відзначить.

Хто переможе і одержить верх із них?
На погляд мій, домовились вже між собою.
І об"єднались Білий Ангол і мій Гріх,
Удвох вони тепер владують наді мною.

В житті вчинити як, не знаю толком сам,
Та за підказки їм я  душу не віддам.

 


Рецензии