Сонет 145 из цикла Шекспир по иному

"Я ненавижу" - вот слова..."
Вильям Шекспир. Сонет 145

Твої вуста  «Ненавиджу...»  колись сказали,
Коли на мене  в очі ти дивилась.
Мов злодій я, вмить відчуття з"явилось,
Якого без вини  раптово пов"язали.

Але, у серці віднайшовши милосердя,
Своєму слову отомУ   не рада,
Промовила, (мені враз відлягло від серця):
“Буває, що не правий ти, моя відрада...”

Умить вуста її, завжди такі прекрасні,
Рятуючи мене від мук душевних,
Признались: “Чоловік у пристрасті ти класний,
Люблю завжди, не лиш в хвилинах певних”.

Й доповнила, поцілувавши ніжно:
“Сказала не про тебе й дуже спішно”.


Рецензии