Сонет 146 из цикла Шекспир по иному

"Моя душа, ядро земли греховной..."
Вильям Шекспир. Сонет 146

Моя Душа - вмістилище земних гріхів,
Зачахла, віддала себе спокусам.
Вмить опустилась до самісіньких низів,
І, бездуховна, жити в мене мусить.

За що податок віддаЄмо ми такий
За  строк життя малий, в аренду взятий?
Черва в землі завжди веде себе завзято,
Чекає тіло наше там кінець простий.

Ти, Душе, багатій, але без метушні,
В собі ти накопич добро й гріховність.
Лиш тілу Смерть назначила готовність,
Живою будеш у Вселенській стороні.

Життєвий час наш пролинає швидко,
Душа, собі ти небезпеку визнач чітко.


Рецензии