Сонет 149 из цикла Шекспир по иному

"Ты говоришь, что нет любви во мне…»
 Вильям Шекспир. Сонет 149

Чому не віриш ти, що я тебе люблю?
Коли з тобою я — лечу в височину.
Якщо я сам — скоріш з”явись, тебе молю,
Й непередбачену розлуку я кляну.

Тобі хто ворог — той мені не друг також,
Хто дорогий тобі — тих поважаю теж.
А успіхи  свої в чоловіків  ти множ,
Хоча терзають ревнощі мене без меж.

Лише  однОму я пишаюся  все більш:
При успіхах мені милішою стаєш.
Бо ти тоді себе поводиш сміливіш,
І пристрасті моїм бажанням віддаєш.

Кохаю я,  каприз терпіть — талан є мій,
В коханні я належу лиш тобі одній.


Рецензии