Сонет 143 из цикла Вильям Шекспир по иному

"Нередко для того, чтобы поймать..."
Вильям Шекспир. Сонет 143


Недбало вiдпустивши з рук дитятко,
Бiжить нерiдко мати, аж голову втрача,
Бажаючи швиденько  уловить  курчатко,
Й думок нема, чим про курчатко-втiкача.

Плачу  не чує й невдоволення дитини,
Її турбота захопила лиш одна.
Все далi у погонi знаходиться вона,
Зовсiм забула про свою дитину нинi.

I ти  свою  спiймати хочеш птицю-мрiю,
Ганяєшся за нею, а вона  химерна.
Мене залишив, а розлука так нестерпна,
Кричала я: «Коханий, зупинись,  ще є надiя…»

Ловить не треба мрiю, до мене ти прийди,
Прижмись  дитятком й материнство пробуди.


Рецензии