Сонет 125 из цикла Вильям Шекспир по иному

"Что, если бы я право заслужил…»
Вильям Шекспир. Сонет 125

Тримать не буду покрив  над твоїм я троном,
Хоча ранiш тебе Царівною коронував.
Бо я не паж, і прислуговуватись сором,
У тiм, що вiдбулось, я iстину пiзнав.

Помпезнiстю я без оглядки захопився,
Бо атрибути красоти в тобi любив.
Знать iстину про тебе я не захотiв,
У марнославствi твiй талант нараз вiдкрився.

Дозволь  хоч у душi моїй, завжди нестримнiй,
Буть не вассалом, що безмежно закохавсь.
Минулого вiдбиток, мов клеймо, зоставсь
У нiй, опаленiй моїм  коханням дивнiм.

Заздрiвники й наклепники, iдiть всi геть,
Мого кохання  побороть не зможе смерть.   
 


Рецензии