Сонет 119 из цикла Вильям Шекспир по иному

  "Каким питьём из горьких слёз Сирен…»
   Вильям Шекспир. Сонет 119


Сирен я сльози випив - чую, не в ладах
Щось iз здоров"ям, ковтнув немов отруту.               
Напевне, в пеклi їх рецепт здобуто,
Залишивсь без надiй я, потерпаю крах.

Любимим був, грiшив у почуттях хоча,
В зенiтi cлави був, в життi зазнав я щастя.
Вмить якось дивно хвилюватися почав,
Палка здолала пристрасть, як було не часто.

Ти - благо, зло! Лиш чашу довелось прийнять,
Я зрозумiв: вiд зла усе iде на краще.
Любов минулу, що менi прийшлось пiзнать,
Знов у менi тепер й не кiнчиться нiзащо.

Забув я страх, пiшов шукать її скорiше,
Коханим щоб вiдчуть себе й любить сильнiше.


Рецензии