Писмо

ПИСМО

Данас сам баш срећан!
Стигло ми писмо од друга
Са далеког, најдаљег југа –
Аустралија, земља кенгура,
Домовина нова је његова.

Дуго сам писмо окретао,
С лица и стране друге загледао,
Мостове видео, пределе све
Кроз које путовало је веселе –
Петар је велика књига,
Другар без великих брига.

Тамо је као и овде,
У брдима и он чува овце,
А када школа крене,
Књиге, књиге дођу на ред –
Скупља се знање у посед.

Писма се штују, путују,
Главе две дечака умују –
Једнога дана, једнога дана,
ЗЕМЉУ уздуж и попреко
ЗАЈЕДНО ДА ПРОПУТУЈУ.

За твоју срећу

Илустрација: Интернет


Рецензии