Сонет 118 из цикла Вильям Шекспир по иному

"Для аппетита пряностью приправы…»
 Вильям Шекспир. Сонет 118


Якщо не знаєш проявляння апетиту,
Вiдчути небхiдно гостроту приправ.
Якщо хворобою тебе раптово вкрито,
То бажано попробувать вiдвар iз трав.

Так я, вiдчувши якось: щось грозить  здоров"ю,
I спiшно треба всю недугу лiкувать,
Тобою переситившися i любов"ю,
Приправи гiрко-гострi пiшов покуштувать.

Любов жадає всiм вiдоме лiкування,
Недугу щоб збороть, у тому суть його,
Якщо тебе наситило переїдання,
Шукай свiй шлях, пiти щоб вiд добра свого.

Так учинив i я,  одержавши  в життi уроки,
Поклявся бiльше не хворiти  нi у якi  строки.


Рецензии