Сонет 111 из цикла Вильям Шекспир по иному

"О, как ты прав, судьбу мою браня…»
Вильям Шекспир. Сонет 111

Мене ти за дiла поганi не  гани,
Обвинувачуй в дiйствi кожному планиду.
Моєю долею назначенi вони,
Живу в пороках, та не подаю i виду.

Своїми вiршами, як маляр ремеслом,
Я заплямований, клеймити мicць немає.
Весь  у грiхах, мелю негоже язиком,
Вiд долi  злої хто рецепт рятунка знає?

Я  ладен зiлля жадiбно всiлякi пить,
Заразну я хворобу пiдхопив неначе.
Вiд вад своїх нiяк я звiльнення не бачу,
Хоч прагну лiками новими хворiсть вбить.

Та враз закiнчиться оця моя недуга,
Коли свого коханого зустрiну друга. 


Рецензии