Сонет 106 из цикла Шекспир по иному

"Когда читаю в свитке мёртвых лет…"
Вильям Шекспир. Сонет 106

Віками вихваляють красоту
Жіночу, рицарів, природи... У куплетах,
У мадригалах, одах, також у сонетах
Зразки найкращі я її знайду.

Красу жіночу бережуть віки,
Вона оспівувалась так багатократно.
Шедеврами  її всі риси  стати здатні,
Таємний погляд, ніжність, згиб  руки. 

У височінь поетів мрія мчить
В надії красоту жіночу  передати.
Нікому і ніколи не зуміть
Красу коханої моєї описати.

А той, хто лиш  погляне в її очі
Німим стає, хоча сказать щось хоче.


Рецензии