Сонет 101 из цикла Шекспир по иному

"О ветреная муза, отчего…"
Вильям Шекспир. Сонет 101

Чому ти, Музо, не звеличиш красоту,
Якою щедро бог відзначив друга?
Ведеш себе ти вітряно,  подруго,
Ти  ж також втілюєш в нім мрію не просту.

Можливо, що на це відповісиш мені,
Що  красота і без прикрасів сяє.
Вона з;являється  раптово, навіть в сні,
Хвала лиш значення її знижає.

Що друг завжди і без похвал красивий мій,
Та фарби шкодувати не потрібно.
Він — цінна нагорода у красі своїй,
Природне диво, зроблене не хибно.

Я для нащадків збережу красу його,
Щоб бачився натхнення сенс мого.


Рецензии