Сонет 99 из цикла Вильям Шекспир по иному

 «Фиалке  ранней бросил я упрёк…»
Вильям Шекспир. Сонет 99

Фiалку ганив я: "Так ти ж крадiйка,
Вуст аромат в моєї милої украла,
I бархатець пелюсткiв в неї теж забрала,
А я й не знав, що спритна ти настiльки".

Лiлею теж я докоряв за блiднiсть:
"Красуєшся посеред клумби бiлиною,
Моя кохана щедра красотою,
Щоб взять її - у тiм твоя умiлiсть".

Сказав брунькам я потiм майорана:
"Вiд вас  волосся чорне в милої моєї,
Троянда моїй милiй вiддала  рум`яна,
Щоб красотою славилась всiєю".

Побачив квiтiв я немало у саду,
Всю їхню красоту я в милої знайду.


Рецензии