Сонет 95 из цикла Шекспир по иному

"Ты украшать умеешь свой позор…»
Вильям Шекспир. Сонет 95

Ти  пристрасна і безтурботна у гріхах,
Ганьбу свою ти перетворюєш в забаву.
Тебе не мучать ні сумління, а ні страх,
Та докорять тобі ніхто не має права.

Не хочеш у веселощах ти зрозуміть,
Що заплямовує узявший у полон порок.
Бо кожна  квітка із пороком має строк,
Від червоточини зів`януть може вмить.

Живе порок в тобі, а ти ж — розкішний цвіт,
І разом з цвітом ти стаєш на вигляд гірша.
Бо на вульгарний твій замінюється вид,
Але мужчинам  з часом робишся миліша.

Ти знай, що найгостріший ніж ржавіє,
Якщо багато рук ним володіє.


Рецензии