Сонет 91 из цикла Шекспир по иному

"Кто хвалится родством своим со знатью..."
Вильям Шекспир. Сонет 91

КичИться дехто, що в когорті він еліти,
Що він багатий, обікравши весь народ.
Його суперники по бізнесу убиті,
Та на багатства інших свій роззявив рот.

Вже все в житті він має, навіть із надлишком,
Земля, палац, валюта, ретро-парк авто.
Він мучиться від жадібності тишком-нишком,
Як би йому до рук прибрать гектарів сто.

"Idee fixe"* у душі засіла клята,
Усіх потрібно у багатстві обійти.
Моїм же серцем мрія лиш одна прийнята:
В коханні щоб були щасливі я і ти.

Багатство ти одне, яке не є гріхом,
Якщо  підЕш — зроблюсь умить я жебраком.
______________________________________
*навязчивая идея


Рецензии