Сонет 87 из цикла Шекспир по иному

"Прощай! Тебя удерживать не смею..."
Вильям Шекспир. Сонет 87

Любима, прощавай! Бо зовсім я не гідний
Твого кохання, котрому ти знаєш ціну.
Та навіть в самоті тобі лишусь я вірний,
У серці лиш тебе я збережу, єдину.

Не заслуговую тебе, як нагороди,
З тобою в порівнянні став я нижчий рангом.
Але любов моя переживе негоди,
Хоч зринуло давно все в даль не бумерангом.

Свій скарб, своє багатство щедро віддавала
Завжди мені без співчуття, великодушно.
Зірвав я з клумби красоти квіток немало,
Знаходився  про тебе  я у  мріях слушно.

У віршах я тебе, Богинею, коронував
Та бал любовний продовжувать не став. 


Рецензии