Сонет 85 из цикла Шекспир по иному

 "Моя немая муза так скромна..."
 Вильям Шекспир. Сонет 85

Чому сором;язлива й мовчазна ти, Музо?
Напевне, милій ближчі інших похвали.
Невже мене сприйма вона, що я обуза,
І їй став не потрібний вірш мій взагалі.

Байдужа вже давно до всіх моїх сонетів,
Бо я в поезії, що в джунглях той дикун.
Мені далеко до тих визнаних поетів,
Відсталий я, ніякий вірш мій не віщун.

Та від душевного свого я крику хрипну,
Щоб заглушить тобі хвали зо всіх сторін.
Я від свого кохання, мила моя, гину,
А ти царівна мов, чекаєш кращих змін.

Нехай для тебе зараз я поет ніякий,
Колись прийдУть до мене визнання всілякі.


Рецензии