Сонет 84 из цикла Вильям Шекспир по иному

   "Кто знает те слова, что больше значат..."
    Вильям Шекспир. Сонет 84

Хто вірно  відповість, що ти є тільки ти?
Знайти з твоєю зовнішністю порівняння
Немає необхідних слів при всім старанні,
Бо створений ти еталоном красоти.

Поета вірш, талановитіший від всіх,
Присвячений тобі, все рівно не прибавить слави.
Хоча слова у нім із самих кращих сплавів,
Не зможе він достоїнств описать твоїх.

Надасть твою лиш копію словами він,
Коли захоче передать природи чудо.
Щоб у хвалах відзначитись, старатись будуть,
Дарма - бо ти зразок, такий лиш ти один.

Але ти не сприйми ці лестощі у віршах
Собі за честь - похвал ти гідний більших.


Рецензии