Gdyby...

Јован Јовановић - Змај

КАД БИ...

Кад би јелен имо крила,
то би брза птица била.

Кад би лутка знала шити,
могла би ми шваља бити.

Кад би хлебац падо с неба,
свак би имо колко треба.

Кад би млеком текла Сава,
сир би био за бадава.

Кад би увек био мај,
пећима би био крај.

Кад би Дунав био врео,
свак би рибље чорбе јео.

Кад би... ал што не мож бити,
о том немој говорити!



GDYBY...

Gdyby skrzydla dac jeleniom-
w szybkie ptaki sie zamienia.

Gdyby lalka szyc umiala,
to krawcowa bym z niej miala.

Gdyby chlebek padal z nieba,
mialby kazdy ile trzeba.

Gdyby mleko niosla Sawa,
grosza bys za ser nie dawal.

Gdyby maj mogl wiecznie trwac,
piec by nas nie musial grzac.

Gdyby wrzatek byl w Dunaju-
zupa rybna w calym kraju.

Gdyby...Ale sie nie stanie.
Sensu nie ma to "gdybanie"!


Рецензии
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.