Хтанва мад хайи чилел...

Хтанва мад хайи чилел,
Ракъинин нур алай кьилел ...
Эхь, ватандин михьи гьава,
Зи дердериз  вун я дава...

Килигзава зун кьуд патаз,
Гьиссзава ватандин аваз,
Тух жезвач килигналди вил:
Вуч гуьрчег зи хайи чил!

Цуькверал ацукьнавай чиг,
Алмазривди жеда гекъиг...
Яраб ят1а пак цаварлай,
И гъетер савкьват гъуцарлай...

Дамах гвачир багъдин цуьквер,
Виридалай я чеб иер.
Экуьн кьиляй абрун атир,
Чк1ун тавур авач жигъир.

Къацу хъуьтуьл махпурд гамар
Эк1ягъна, гьазур я багълар.
Ч1ив-ч1ив ийиз хилел, таран,
Кутунва билбилри макьам.

Агьалияр ягъиз векьер
Чуьлда ава, кьазва туьквер
Гатун са йикъа, лугьуда,
Яргъи кьуьт1уьн каш ат1уда..

Зун хтанва вал кьил ч1угваз,
Рик1яй-рик1из вавди рахаз....
Кьезил ийиз заланвилер
Сагъар хъийиз дерин хирер...

Хтанва мад хайи чилел,
Ракъинин нур алай кьилел ...
Эхь, ватандин михьи гьава,
Зи дердериз я вун чара...


Рецензии