Сонет 82 из цикла Вильям Шекспир по иному

      "Не обручён ты с музою моею...»
       Вильям Шекспир. Сонет 82

Із Музою моєю  ти не в  шлюбі,
Можливо, ти тому не дуже говіркий.
Твої творіння більшості не  любі,
Бо кожен віршик твій такий собі, сякий.

Ти - досконалість  розумом і станом,
На тебе так приємно  глянути усім.
Тобою милуватися не перестануть,
Ти - божество, так схожий ти  із ним.

Тебе готовий  уступить я іншим,
Та дуже важко розлучатися мені.
Про тебе спогади чудові в ночі, в дні,
Достойніших немає -  вірую все більше.

Нехай не так яскраві всі твої творіння,
Для мене ти - казковий Принц, душі веління.
      


Рецензии