Сонет 77 из цикла Вильям Шекспир по иному

  "Седины ваши зеркало покажет..."
  Вильям Шекспир. Сонет 77

Свій вік, не намагайся, не обманеш,
Якщо у дзеркалі все більш і більш сивин.
Повір: старіють всі, не тільки ти один,
Свою лиш душу роздумами раниш.

Бо кожен рік твій, промайнувший швидко,
Додасть до тебе щедро зморшок борозни.
Але причиною не будуть хай вони,
Щоб поринати в творчість дуже рідко.

Що в пам'яті не може зберігатись,
Старанно занеси в записники свої.
Ретельно занотовані думки твої,
Не зможуть з плином часу помінятись.

Рядки, віднайдені нащадками раптово,
Можливо, донесуть до них корисне слово.
 


Рецензии