Сонет 68 из цикла Шекспир по иному

"Его лицо - одно из отражений..."
Вильям Шекспир. Сонет 68

Поглянь, його образ не змінює час,
Бо він на хресті молодим залишИвся.
День пройдений фініш наблизить до нас,
Мій друг в домовині землею укрився.

В свій час красотою весінньою цвів,
Проводив життя у гульні, насолоді.
Як справжній гульвіса завжди себе вів,
Не думав про смерть при життєвій свободі.

Пильніше вдивися в обличчя його,
Це так для зрівняння практично.
Немало одержав в житті він всього,
Тепер упокоївся вже він навічно.

Пішов молодим  із життя, мов заснув,
Такий він у пам"яті, в житті яким  був.


Рецензии