Сонет 65 из цикла Шекспир по иному

"Уж если медь, гранит, земля  и море..."
Вильям Шекспир. Сонет 65

Без суперечки, Час, тебе життя сприймає,
Хоча під плином Часу все зникає в строк.
Не згоден я, що ти красі  даєш урок,
Її крадЕш, від дій твоїх вона зникає.

Не можна аромат троянди зберігати,
Не може літо гріти землю без кінця.
У милої ти зітреш молодість з лиця,
Натомість лише зморшки  можеш ти  надати.

О, Час! Скажи, від тебе як красі сховатись?
Що б не вживать - не омолОдишся ніяк.
Ти, Час, на всьому ставиш фірменний свій знак,
Даремно, марно із тобою  сперечатись.

Тільки одна моя існує  проти тебе сила:
Щоб милої красу  увіковічили  чорнила.    


Рецензии