Сонет 62 из цикла Шекспир по иному

"Любовь к себе моим владеет взором..."
Вильям Шекспир. Сонет 62

Зізнаюсь чесно: закохався я у себе,
Самозакоханість ніяк не злікувать .
Від нарцицизму лікуватися не треба,
Немає ліків, щоб хворобу подолать.

У сивині вся голова моя прекрасна,
Що наймудріший серед всіх, вважаю я.
Мені в малому і в великому все ясно,
Пораду пристрасть у  коханні дасть моя.

Але, коли хоч раз у дзеркало погляну,
Побачу облисіння і вади від морщин.
Що ж, дзеркало обдурювать не стану,
Похилий вік тому - причина із причин.

Твоєю красотою я, мій друг,живу,
До тіла молодість твою постійно я зову.

 


Рецензии