Сонет 55 из цикла Шекспир по иному

"Замшелый мрамор царственных могил..."
Вильям Шекспир. Сонет 55

Із часом пам'ятники, монументи - прах,
Впадуть статуї і погруддя всіх  вождів.
Та збережешся ти у вІршових мирах -
Твою красу я славить  словом захотів.

Ні повені, що від цунамі, ураган,
Ні меч страшний війни, січе що без жалю,
Не зітруть образ, він тобі від Бога дан,
І я його словами повсякдень холю.

У віршах будеш ти, нехай ідуть віки,
В очах своїх нащадків знову  оживеш,
Бо води Лєти - повноводної ріки -
Не заберуть всіх слів, в сонетах їх знайдЕш.

У пам'ять незатухаючої любові
Колись у  віршах оживеш моїх  ти знову. .


 


Рецензии