Сонет 52 из цикла Шекспир по иному

"Как богачу, доступно мне в любое..."
Вильям Шекспир. Сонет 52

Ключ від своїх скарбів стережу я пильно,
Мені дорогоцінний скарб, немовби дар.
Не хочу, затухав щоб у любові сильній
Мого блаженства запал, рідкісний той жар.

Нам довга низка монотонних днів нудних
Так рідко подарує свята навіть мить.
Бува, що діамант в намисті у одних
Між камінців простих на ниточці висить.

Тобі, дорогоцінності своїй, я рад,
З тобою, діамантом, солодко мені.
Подовжити з тобою хочу я ті дні,
Коли любов у всій красі  веде парад.

Ти - скарб мій, ти -  діамант мій, ти - досконалість,
Чекання  зустрічі з тобою - почуття реальність.
 


Рецензии